Jesteśmy tym co jemy

Jesteśmy tym co jemy

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Łazanki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zdrowy makaron z kapustą i pieczarkami

Łazanki  z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Łazanki z pieczarkami

 

  • 500 g kapusty kiszonej
  • 300 g pieczarek
  • 200 g makaronu kokardki z pełnego ziarna
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 1/4 łyżeczki kminku
  • 1/4 łyżeczki kminku rzymskiego (kumin)
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Łazanki z pieczarkami
Kapustę wyciskamy z soku, kroimy i wrzucamy do garnka, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, oba rodzaje kminku, zalewamy to wodą i gotujemy do miękkości - wyciągamy ziele i liść laurowy, odcedzamy.



W międzyczasie gotujemy makaron al dente.



Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i dodajemy plasterki pieczarek, doprawiamy do smaku. Następnie dodajemy ugotowaną kapustę i makaron, chwilkę podsmażamy.



Smacznego :)
Łazanki  z pieczarkami
Kapustę gotujemy z przyprawami i odcedzamy
Łazanki  z pieczarkami
Cebulę i pieczarki podsmażamy i dodajemy kapustę
Łazanki  z pieczarkami
Na koniec dodajemy ugotowany makaron i chwilę smażymy

Tagi:

makaron