Sposób przygotowania:
Łazanki z pieczarkami
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Kapustę kiszoną gotować do miękkości, około 40 min, odcedzić, pokroić.
Boczek, kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę.
Pieczarki obrać, pokroić w plastry.
Na suchej patelni przesmażyć boczek a gdy wytopi tłuszcz dodać kiełbasę i cebulę.
Smażyć na rumiano.
Dołożyć pieczarki, dusić do odparowania płynu.
Na patelnie dodać kapustę kiszoną, smażyć kolejne 5 min. aż kapusta lekko się przyrumieni.
W między czasie doprawić majerankiem, solą i pieprzem.
Całość wymieszać z makaronem pozostawić kolejne 2-3 min na gazie dokładnie mieszając.
Kapustę kiszoną gotować do miękkości, około 40 min, odcedzić, pokroić.
Boczek, kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę.
Pieczarki obrać, pokroić w plastry.
Na suchej patelni przesmażyć boczek a gdy wytopi tłuszcz dodać kiełbasę i cebulę.
Smażyć na rumiano.
Dołożyć pieczarki, dusić do odparowania płynu.
Na patelnie dodać kapustę kiszoną, smażyć kolejne 5 min. aż kapusta lekko się przyrumieni.
W między czasie doprawić majerankiem, solą i pieprzem.
Całość wymieszać z makaronem pozostawić kolejne 2-3 min na gazie dokładnie mieszając.