mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Łazanki z wieprzowiną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniały przepis na obiad- łazanki z wieprzowiną.

Łazanki z wieprzowiną

Składniki:

Łazanki z wieprzowiną

 

  • 30 dag mięsa wieprzowego
  • łyżka mąki
  • 3-4 suszone grzyby
  • olej
  • 40 dag kiszonej kapusty
  • 2 posiekane cebule
  • 40 dag makaronu łazanki
  • majeranek
  • bułka tarta
  • tłuszcz do formy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Łazanki z wieprzowiną
Mięso kroimy w kostkę. Oprószamy solą, pieprzem i 1/2 mąki. Rumienimy na rozgrzanym oleju. Grzyby gotujemy do miękkości, odcedzamy i ostudzamy Wywar zachowujemy. Kroimy w małe kawałki. Kapustę drobno kroimy, zalewamy wywarem z grzybów, dusimy do miękkości. Cebulę szklimy na oleju, zasmażamy z mąką. Dodajemy do kapusty. Mieszamy. Makaron gotujemy al dente w osolonej lekko wodzie. Odcedzamy, mieszamy z kapustą, grzybami oraz mięsem. Doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.