Sposób przygotowania:
Łazanki ze skwarkami, boczkiem i kapustą
Słoninę kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy na patelnię i wytapiamy tłuszcz.
Boczek również drobno kroimy i dodajemy do słoniny. Podsmażamy aż skwarki będą chrupiące.
Przekładamy do garnka. Na tej samej patelni na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Następnie drobno pokrojoną kiełbasę. Przekładamy do skwarków.
Pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki i podsmażamy. Przekładamy do garnka.
Kapustę szatkujemy, solimy, podsmażamy.
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy.
Wszystkie składniki łączymy razem w garnku, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Smacznego :-)
Boczek również drobno kroimy i dodajemy do słoniny. Podsmażamy aż skwarki będą chrupiące.
Przekładamy do garnka. Na tej samej patelni na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Następnie drobno pokrojoną kiełbasę. Przekładamy do skwarków.
Pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki i podsmażamy. Przekładamy do garnka.
Kapustę szatkujemy, solimy, podsmażamy.
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy.
Wszystkie składniki łączymy razem w garnku, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Smacznego :-)