alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Łazanki ze skwarkami, boczkiem i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie, tanie i pyszne danie, które wszyscy w domu uwielbiamy. Dzieci zawsze proszą o dokładkę. Polecam.

Łazanki ze skwarkami, boczkiem i kapustą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Łazanki ze skwarkami, boczkiem i kapustą

 

  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 grube plastry wędzonego boczku
  • Kawałek słoniny 8x8 cm
  • 2 kiełbasy śląskie
  • Pół główki kapusty
  • Sól
  • Pieprz
  • Paczka makaronu łazanki

Sposób przygotowania:

Łazanki ze skwarkami, boczkiem i kapustą
Słoninę kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy na patelnię i wytapiamy tłuszcz.

Boczek również drobno kroimy i dodajemy do słoniny. Podsmażamy aż skwarki będą chrupiące.

Przekładamy do garnka. Na tej samej patelni na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Następnie drobno pokrojoną kiełbasę. Przekładamy do skwarków.

Pieczarki obieramy, kroimy w półplasterki i podsmażamy. Przekładamy do garnka.

Kapustę szatkujemy, solimy, podsmażamy. 

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. 

Wszystkie składniki łączymy razem w garnku, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

Smacznego :-)
Łazanki ze skwarkami, boczkiem i kapustą
Słoninę i boczek drobno kroimy i wytapiamy skwarki
Łazanki ze skwarkami, boczkiem i kapustą
Kapustę drobno szatkujemy i podsmażamy na patelni
Łazanki ze skwarkami, boczkiem i kapustą
Wszystkie składniki przekładamy do garnka, doprawiamy i mieszamy