Sposób przygotowania:
Leciutka babka
Na początku w misce połączyć jajka z białym cukrem. Dokładnie wymieszać, a następnie dodać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Margarynę roztopić w rondelku. Wystudzoną dodać do ciasta i dokładnie wymieszać.
Formę na babkę wysmarować margaryną i osypać tartą bułką. Przelać ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec babkę ok.55 minut. Po upieczeniu odstawić babkę wraz z formą do wystudzenia. Zimną wyjąć z formy. Na koniec babkę można polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego.
Formę na babkę wysmarować margaryną i osypać tartą bułką. Przelać ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec babkę ok.55 minut. Po upieczeniu odstawić babkę wraz z formą do wystudzenia. Zimną wyjąć z formy. Na koniec babkę można polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego.