zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Leczo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Ulubione leczo mojego starszego syna

Leczo

Składniki:

Leczo

 

  • 500 g papryki czerwonej
  • 500 g papryki żółtej
  • 4 kiełbasy śląskie
  • 2 cebule
  • 4 pomidory
  • 300 g pieczarek
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 1 szklanka wody
  • 4 łyżki oliwy

 

Sposób przygotowania:

Leczo
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w paski.
Kiełbasę pokroić w plasterki.
Pieczarki oczyścić i pokroić również w plasterki.
Pomidory sparzyć, o9brać ze skórki i pokroić w grubą kostkę.
Do garnka wlać oliwę, rozgrzać i wrzucić cebulę.
Chwilę smażyć do zrumienienia, dodać paprykę i dalej smażyć mieszając od czasu do czasu.
Podlać wodą.
Następnie dodać pieczarki i jeszcze dusić.
Po około 5 minutach dodać pokrojone pomidory i koncentrat.
Wszystko wymieszać tak aby koncentrat się połączył z pozostałymi składnikami.
Na koniec dodać kiełbasę, przyprawić do smaku i zagotować.