Sposób przygotowania:
Leczo
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w paski.
Kiełbasę pokroić w plasterki.
Pieczarki oczyścić i pokroić również w plasterki.
Pomidory sparzyć, o9brać ze skórki i pokroić w grubą kostkę.
Do garnka wlać oliwę, rozgrzać i wrzucić cebulę.
Chwilę smażyć do zrumienienia, dodać paprykę i dalej smażyć mieszając od czasu do czasu.
Podlać wodą.
Następnie dodać pieczarki i jeszcze dusić.
Po około 5 minutach dodać pokrojone pomidory i koncentrat.
Wszystko wymieszać tak aby koncentrat się połączył z pozostałymi składnikami.
Na koniec dodać kiełbasę, przyprawić do smaku i zagotować.
Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w paski.
Kiełbasę pokroić w plasterki.
Pieczarki oczyścić i pokroić również w plasterki.
Pomidory sparzyć, o9brać ze skórki i pokroić w grubą kostkę.
Do garnka wlać oliwę, rozgrzać i wrzucić cebulę.
Chwilę smażyć do zrumienienia, dodać paprykę i dalej smażyć mieszając od czasu do czasu.
Podlać wodą.
Następnie dodać pieczarki i jeszcze dusić.
Po około 5 minutach dodać pokrojone pomidory i koncentrat.
Wszystko wymieszać tak aby koncentrat się połączył z pozostałymi składnikami.
Na koniec dodać kiełbasę, przyprawić do smaku i zagotować.
ewelinkaaa