aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo dobre leczo można się im do syta najeść.

Leczo

Składniki:

Leczo

 

  • 25 dag pieczarek
  • 25 dag papryki
  • 4 ogórki konserwowe
  • 13 dag cebuli
  • 1 fasola czerwona z puszki
  • 2 łyżki masła
  • do smaku sól i pieprz
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki musztardy delikatesowej

Sposób przygotowania:

Leczo
Pieczarki i cebulę oczyszczamy i myjemy i kroimy w większą kostkę. Dusimy razem na maśle z dodatkiem wody do 35 minut. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę dorzucamy do półmiękkich pieczarek. Dusimy do miękkości a następnie dodajemy odsączoną z zalewy fasolkę i dusimy do 5 minut. Gasimy dodajemy przecier pomidorowy, musztardę delikatesową i przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie. Podajemy z pieczywem lub klopsami.

Tagi:

leczo danie