gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Leczo 4.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jeśli lubisz warzywa dodaj również do leczo pomidory,pieczarki, fasolkę szparagową. Można połączyć również i wędlinę.

Leczo 4.

Składniki:

Leczo 4.

 

Sposób przygotowania:

Leczo 4.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim pokrojone w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Wrzuć oczyszczony i pokrojony w kostkę kabaczek, dodaj pokrojoną paprykę i połącz z koncentratem pomidorowym. Warzywa smaż ok. 5 minut i podlej bulionem, a następnie dopraw solą, pieprzem, cukrem, ostrą papryką oraz ziołami prowansalskimi. Patelnię przykryj i duś jeszcze warzywa ok.10 min, aż zmiękną. Podawaj z pieczywem lub ryżem.