katasia127

katasia127

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 8]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo cukiniowo-paprykowe 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dowolność tej potrawy powoduje że ją uwielbiam

Leczo cukiniowo-paprykowe 2 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Leczo cukiniowo-paprykowe 2

 

  • składniki:
  • 1 duża cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • olej
  • 1-2 świeże papryki najlepiej różnego koloru
  • kiełbasa jaką lubimy - 1 laska
  • cukinia 1-2 średniej wielkości
  • przyprawy-bazylia, vegeta, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
  • kukurydza konserwowa lub fasolka czerwona

 

Sposób przygotowania:

Leczo cukiniowo-paprykowe 2

Pokroić cebule w cienkie plastry, smażyć na oleju na patelni, dodać wyciśnięte ząbki czosnku i smażyć. W tym czasie pokroić kiełbasę i dodać na patelnie. Jak kiełbasa już się dobrze wysmaży to dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić aż zmięknie .na samym końcu dodać obraną i pozbawioną pestek cukinię pokrojoną w dużą kostkę i dusić pod przykryciem, aż do momentu jak będzie miękka ale tak żeby jej nie rozgotować, dodać przyprawy, można dać kukurydzę konserwową lub fasolkę czerwoną, podlać przecierem pomidorowym.

Leczo cukiniowo-paprykowe 2
Można modyfikować skład tej potrawy w zależności od tego co lubisz i co masz w lodówce