Leczo - do słoików

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podawać na gorąco z pokrojoną w kostkę ugotowanym mięsem lub pokrojoną wędliną lub według własnego uznania

Leczo - do słoików Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Leczo - do słoików

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo - do słoików
Cebulę, cukinię, obrać pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć obrać ze skórki i pokroić.Cebulę zeszklić na oliwie i dodać cukinie.Gdy cukinia przybierze szklistej barwę dodać pomidory.Doprawić solą i pieprzem i chwilę gotować tak by warzywa zachowały swój kształt. Gorące leczo nałożyć do słoików litrowych dobrze zakręcić i jeszcze pasteryzować przez ok. 1 godz.
Leczo - do słoików
Gotowy zapasteryzowane leczo w słoiku do leżakowania