Sposób przygotowania:
Leczo Eli z mięsem mielonym
Obrane cW dużym garnku rozgrzać olej,dodać mięso,przyprawę do pieczeni i smażyć aż mięso nie będzie surowe.Obrane cebule pokroić w ćwierć krążki i dodać do mięsa.Z umytych papryk usunąć szypółki i nasiona.Papryki pokroić w paski i dodać do garnka.Z umytych papryk usunąć szypółki i nasiona.Papryki pokroić w paski i dodać do garnka.Pomidory sparzyć wrzątkiem,przelać zimną wodą,obrać ze skórki,pokroić w dużą kostkę i dodać do garnka.Dodać sosy sojowy i chilli,przyprawę warzywną,papryki słodką i ostrą,keczup,koncentrat pomidorowy,wymieszać i dusić aż składniki będą miękkie.Leczo najlepiej smakuję na drugi dzień,gdy składniki się przegryzą.Smacznego!