kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Leczo na zimę

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

zimą jak znalazł...tylko dodać wędlinę...

Leczo na zimę

Składniki:

Leczo na zimę

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo na zimę
Na oleju lekko zeszklić cebulę i przełożyć do dużego garnka. Podlać bulionem z kostki około 1 szklanki, dodać oczyszczoną i pokrojoną paprykę i cukinię pokrojoną w kostkę. Wszystko dusić na małym ogniu aż cukinia zacznie się rozpadać. Wtedy dołożyć wcześniej obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Poddusić jeszcze 10 minut, doprawić solą i pieprzem i nakładać w słoiki, zakręcić i pasteryzować 10 min. Słoiki odwrócić do góry dnem lub zostawić w gorącej wodzie do wystygnięcia.