gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Leczo paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Przepyszne leczo, które zasmakuje całej rodzinie. Polecam wypróbować, bo sezon na paprykę jest i warto z tego korzystać.

Leczo paprykowe Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Leczo paprykowe

 

Sposób przygotowania:

Leczo paprykowe
Na patelni rozgrzać olej. Cebulę pokroić w krążki i dodać do oleju, lekko zrumienić. Kiełbasę oraz szynkę pokroić w kostkę i dodać do cebuli, delikatnie podsmażyć.

Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić je w paski, dodać do smażącej się kiełbasy. Smażyć na małym ogniu aż papryka będzie miękka, co jakiś czas mieszając.

Pod koniec smażenia dodać drobno pokrojony szczypiorek oraz pomidory z puszki. Chwilę jeszcze podsmażyć posolić i popieprzyć do smaku i ściągnąć z ognia.
Leczo paprykowe
Kiełbase i cebulkę pokroić i podsmażyć na patelni
Leczo paprykowe
Pokroić wszystkie kolory papryki w mniejsze kawałeczki
Leczo paprykowe
Wszystkie składniki dodawać po kolei na patelnię
Leczo paprykowe
Na koniec dodać pomidory z puszki i nadal smażyć jeszcze chwilę.
Leczo paprykowe
Leczo paprykowe- przepyszne danie, które smakuje
Leczo paprykowe
Leczo paprykowe- przepyszne danie, które smakuje
Leczo paprykowe
Leczo paprykowe- przepyszne danie, które smakuje