Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1424]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo z cukinią i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne i pikantne leczo z pieczarkami

Leczo z cukinią i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z cukinią i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinią i pieczarkami
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w pół plastry. Warzywa umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić . Pomidory sparzyć, usunąć skórkę, pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę. Na tłuszczu przesmażyć obraną i pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki. Następnie podsmażyć kiełbasę, a na samym końcu warzywa. Składniki przełożyć do garnka, wlać szklankę gotowanej wody, dodać koncentrat pomidorowy, dusić na wolnym ogniu. Pod koniec duszenia dodać majeranek, paprykę ostrą i bazylię. Doprawić solą i pieprzem.
Leczo z cukinią i pieczarkami
Pomidory zostały sparzone i obrane ze skórki
Leczo z cukinią i pieczarkami
Składniki zostały pokrojone w kostkę i pół plastry
Leczo z cukinią i pieczarkami
Mrożone pieczarki zostały podsmażone na tłuszczu
Leczo z cukinią i pieczarkami
Leczo podczas duszenia na wolnym ogniu zostanie doprawione solą i pieprzem