Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Leczo warzywne z wędzonym boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Leczo z warzyw z wędzonym boczkiem jest bardzo smaczne i łatwe do przygotowania. Podawać z pieczywem.

Leczo warzywne z wędzonym boczkiem

Składniki:

Leczo warzywne z wędzonym boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Leczo warzywne z wędzonym boczkiem
Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Boczek pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Boczek razem z cebulą podsmażyć na oleju. Połączyć z papryką i pomidorami, dusić do miękkości papryki. Następnie dodać ketchup, mieloną paprykę, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać, zagotować.

Tagi:

leczo danie