agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Letnie leczo warzywne z fasolką masłową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne, letnie leczo warzywne jako danie obiadowe

Letnie leczo warzywne z fasolką masłową

Składniki:

Letnie leczo warzywne z fasolką masłową

 

Sposób przygotowania:

Letnie leczo warzywne z fasolką masłową
Należy przygotować niezbędne składniki na leczo, następnie umyć dokładnie pod bieżącą wodą warzywa: paprykę, pieczarki, brokuły, marchew. Paprykę pokroić w kostkę, usunąć gniazda nasienne, pieczarki obrać i pokroić w plasterki, z fasolki usunąć końce i pokroić ją na mniejsze kawałki, brokuł podzielić na różyczki, marchew oczyścić i pokroić w grubszą kostkę. Piersi z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w kostkę. Wodę zagotować włożyć mięso z kurczaka i warzywa i całość gotować do miękkości, dodać sól, pieprz, bazylię i oregano, zioła prowansalskie. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę dodać do składników. Następnie nabierką wyjąć powstały wywar, wlać go do kubeczki i rozprowadzić w wywarze koncentrat pomidorowy, po czym dodać do garnka i zagotować. Porcjować do bulionówek, posypać posiekaną natką pietruszki.