Incom

Incom

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Leczo wg Incom

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najbardziej znane węgierskie danie z dodatkiem pieczarek i cukinii. Pyszne i sycące.

Leczo wg Incom Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Leczo wg Incom

 

  • 3 kiełbasy śląskie (lub inne)
  • 3 Papryki (kolor dowolny)
  • 5 dużych pieczarek
  • 1 cukinia
  • Cebula (1 duża)
  • Sól, pieprz,
  • Papryka ostra ( ok 1 łyżki) lub mniej jeśli ktoś chce łagodniejsze leczo.
  • Mały koncentrat pomidorowy.
  • Olej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • mąka (ok 2 łyżki) do zagęszczenia

 

Sposób przygotowania:

Leczo wg Incom
Pokrojoną w pół plasterki lub kostkę cebulę podsmażyć z pokrojoną w kostkę kiełbasą. Dodać oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrojoną w kostkę: (paprykę, cukinię i pieczarki) Dusić na małym ogniu często mieszając (ok 15min) dodać 3 łyżki koncentratu, Wszystkie przyprawy i dusić jeszcze około 10 min. Rozrobić mąkę z wodą i zagęścić leczo. Podawać z pieczywem lub ryżem. Smacznego! :)
Leczo wg Incom
Pokrojone w kostkę warzywa dusić na wolnym ogniu przez ok 15 min.
Leczo wg Incom
Do warzyw dodać 3 łyżki koncentratu, przyprawy i dusić 10 min.