Sposób przygotowania:
Pikantne leczo z bakłażanem
Warzywa myjemy, a następnie kroimy - papryki, bakłażana, cukinię, ogórki w kostkę, cebulę w pół krążki. Kiełbasę kroimy w kostkę. Następnie w woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego i wrzucamy cebulę, podsmażamy przez 1 minutę a a następnie dodajemy kiełbasę, doprowadzamy do zarumienienia całości i wówczas dodajemy papryki, całość dokładnie mieszamy i przesmażamy 5 minut, po tym czasie dodajemy bakłażana i cukinię, wszystko mieszamy i przesmażamy w woku przez kolejne 5 minut, następnie przekładamy do dużego garnka, dodajemy ogórki oraz pomidory, całość mieszamy, doprawiamy paprykami, pieprzem, solą oraz przeciśniętym czosnkiem i sosem chilli, całość mieszamy i gotujemy razem przez około 15 minut, warzywa mają być półmiękkie.
zewa
Konczi
zewa
Dziękuję :)