Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Leczo z cieciorką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne danie jedno garnkowe. Mieszanka warzyw z dodatkiem kiełbasy i boczku oraz pożywnej ciecierzycy.

Leczo z cieciorką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z cieciorką

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cieciorką
Cieciorkę zalać wodą i zostawić na noc. Następnego dnia wymienić wodę na gorącą i ugotować do miękkości.

Kiełbasę, parówki pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni. Warzywa umyć i pokroić. Cukinię podsmażyć na oleju.

Pora podsmażyć na oleju dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną paprykę.

Warzywa dodać do ugotowanej ciecierzycy i podsmażyć wszystko razem.

Na końcu dodać pokrojone pomidorki i ketchup gotować do miękkości. Doprawić do smaku.
Leczo z cieciorką
Cieciorkę zalać wodą i zostawić na noc. Następnego dnia wymienić wodę na gorącą i ugotować do miękkości.
Leczo z cieciorką
Kiełbasę , parówki pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni. Warzywa umyć i pokroić.
Leczo z cieciorką
Warzywa umyć i pokroić w kostkę a pora na paseczki
Leczo z cieciorką
Warzywa dodać do ugotowanej ciecierzycy i podsmażyć wszystko razem . Na końcu dodać pokrojone pomidorki i ketchup gotować do miękkości.

Tagi:

warzywa leczo