Sposób przygotowania:
Leczo z cieciorką
Cieciorkę zalać wodą i zostawić na noc. Następnego dnia wymienić wodę na gorącą i ugotować do miękkości.
Kiełbasę, parówki pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni. Warzywa umyć i pokroić. Cukinię podsmażyć na oleju.
Pora podsmażyć na oleju dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną paprykę.
Warzywa dodać do ugotowanej ciecierzycy i podsmażyć wszystko razem.
Na końcu dodać pokrojone pomidorki i ketchup gotować do miękkości. Doprawić do smaku.
Kiełbasę, parówki pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni. Warzywa umyć i pokroić. Cukinię podsmażyć na oleju.
Pora podsmażyć na oleju dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną paprykę.
Warzywa dodać do ugotowanej ciecierzycy i podsmażyć wszystko razem.
Na końcu dodać pokrojone pomidorki i ketchup gotować do miękkości. Doprawić do smaku.