Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Leczo z cukini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Doskonała, lekka potrwa, która urzeka bogactwem kolorów i smaków. Idealna na obiad w okresie wiosenny, nie jest czasochłonna.

Leczo z cukini

Składniki:

Leczo z cukini

 

  • 3 średnie cukinie
  • 1 cebula
  • 3 cienkie kiełbaski
  • 2 pomidory
  • 3 średnie marchewki
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • olej
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukini
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i dodajemy pokrojoną w krążki cebulkę. Następnie dodajemy do niej kiełbaski pokrojone w ćwiartki. Cukinie obieramy, usuwamy jej nasiona i kroimy w dużą kostkę. Dodajemy do reszty składników. Następnie pomidory zalewamy wrzątkiem i zdejmujemy z nich skórkę i usuwamy pestki. Siekamy w kostkę trochę mniejszą niż cukinie. Marchewkę natomiast ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą na patelni i chwilkę podsmażamy. Posypujemy natką pietruszki i doprawiamy solą i pieprzem. Na sam koniec dodajemy przecier i ketchup i smażymy jeszcze około 3 minut.