Sposób przygotowania:
Leczo z cukinii
Obrać wszystkie warzywa.
Cebulę pokroić w kostkę. Cukinię pokroić w większą kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.
W rondlu rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać cebulę i zeszklić ale nie rumienić. Następnie dodać cukinię i dusić do momentu aż będzie szklista. Następnie dodać pomidory i wszystko dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodać przeciśnięty czosnek, doprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną ostrą papryką. Wymieszać.
Gorące wkładamy do słoików. Zakręcamy.
Pasteryzujemy ok.50 min.
Cebulę pokroić w kostkę. Cukinię pokroić w większą kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.
W rondlu rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać cebulę i zeszklić ale nie rumienić. Następnie dodać cukinię i dusić do momentu aż będzie szklista. Następnie dodać pomidory i wszystko dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodać przeciśnięty czosnek, doprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną ostrą papryką. Wymieszać.
Gorące wkładamy do słoików. Zakręcamy.
Pasteryzujemy ok.50 min.
bajtek
Agnieszka Rec