Sposób przygotowania:
Leczo z cukinią i papryką
Cukinię obieramy i kroimy w grubą kostkę. Kiełbaskę kroimy na mniejsze kawałki. Papryczki oczyszczamy i kroimy w kostkę. Obrane cebulki kroimy w piórko.
Pokrojoną kiełbaskę smażymy na rozgrzanej patelni. Następnie rumienimy pokrojoną cebulkę, smażymy papryczki a na końcu cukinię.
Wszystkie składniki przekładamy do garnka, dodajemy pomidorki w puszce i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i dusimy ok. 15 minut.
Na koniec doprawiamy do smaku.
Pokrojoną kiełbaskę smażymy na rozgrzanej patelni. Następnie rumienimy pokrojoną cebulkę, smażymy papryczki a na końcu cukinię.
Wszystkie składniki przekładamy do garnka, dodajemy pomidorki w puszce i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i dusimy ok. 15 minut.
Na koniec doprawiamy do smaku.