Mienta

Mienta

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Leczo z cukinii wg Mienta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeden z ulubionych przepisów od mojej mamy. Zawsze jak ją odwiedzam mogę liczyć na to danie. Polecam :)

Leczo z cukinii wg Mienta

Składniki:

Leczo z cukinii wg Mienta

 

  • 2 cukinie średniej wielkości
  • duża cebula
  • czerwona papryka
  • 4 małe papryczki cayenne lub pieprz cayenne (łyżeczka)
  • kostka rosołowa warzywna
  • mały kartonik przecieru pomidorowego
  • 2 szklanki wody

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinii wg Mienta
Na dużej patelni rozgrzać odrobinę oleju i zeszklić pokrojoną cebulę. Wlać 2 szklanki wody. Wkroić obrana cienko ze skórki cukinię (usunąć także nasiona) oraz paprykę. Przyprawić i wlać przecier. Wszystko razem gotować na małym ogniu pod przykryciem często mieszając. Będzie gotowe gdy sos zgęstnieje a cukinia straci surowy wygląd i zrobi się jakby przezroczysta. Smacznego :)