Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo z dynią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Doskonała propozycja na obiad. Do przygotowania w kilka chwil. Wspaniały smak i aromat. Polecam gorąco!!!

Leczo  z  dynią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z dynią

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z dynią
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Kiełbasę pokrój w plasterki. Cebulę z kiełbasą podsmaż na oliwie. Dynię oraz papryki pokrój w kostkę. Ogórka obierz i pokrój w plasterki. Przygotowane warzywa wrzuć do garnka z cebulą i kiełbasą. Duś na małym ogniu około 15 minut, kilkakrotnie mieszając łyżką. Pomidory pokrój w ósemki. Dodaj do lecza. Gotuj kolejne 10 minut. Leczo dopraw do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano. Podawaj z pieczywem.
Leczo  z  dynią
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Kiełbasę pokrój w plasterki. Cebulę z kiełbasą podsmaż na oliwie.
Leczo  z  dynią
Miąższ z dyni pokrój w grubszą kostkę.
Leczo  z  dynią
Paprykę pokrój w kostkę. Ogórka obierz i pokrój w plasterki. Przygotowane warzywa wrzuć do garnka z cebulą i kiełbasą. Duś na małym ogniu około 15 minut, kilkakrotnie mieszając łyżką.
Leczo  z  dynią
Pomidory pokrój w ósemki. Dodaj do lecza. Gotuj kolejne 10 minut. Leczo dopraw do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano. Podawaj z pieczywem.