Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Warzywne leczo z fasolą adzuki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Leczo z fasolą adzuki to smaczne wegetariańskie danie.

Warzywne leczo z fasolą adzuki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Warzywne leczo z fasolą adzuki

 

  • 40 dag kabaczka
  • 40 dag dyni
  • 40 dag pomidorów z czosnkiem i oliwą ( kartonik)
  • 1 cebula
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 szkl fasoli adzuki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • sos sojowy
  • sól
  • pierz
  • cukier

 

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywne leczo z fasolą adzuki
Kabaczka i dynię obrać, usunąć miąższ a resztę pokroić w kostkę. Fasolę umyć, wlać wodę i gotować około 30 minut. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekana cebulę, czosnek, dodać pokrojona w kostkę paprykę, kabaczka i dynię, podsmażyć. Następnie dodać obrane ze skórki pomidory i dusić pod przykryciem około 10 minut. Miękkie warzywa wymieszać z koperkiem, wsypać fasolę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i cukrem.
Warzywne leczo z fasolą adzuki
Warzywa obrać oczyścić z nasion i pokroić w kostkę
Warzywne leczo z fasolą adzuki
Podsmażyć na rozgrzanym oleju dodać obrane ze skórki pomidory
Warzywne leczo z fasolą adzuki
Połączyć z ugotowaną fasolą i przyprawić do smaku