Sposób przygotowania:
Czosnkowe pstrągi pieczone z cukinią i pomidorkamiETAP 1
Ryby myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Ich wierzch nacinamy w kilku miejscach. W wykonane nacięcia wkładamy pokrojony w plasterki czosnek.
ETAP 2
Tak przygotowane ryby nacieramy olejem oraz oprószamy solą i pieprzem do smaku. W środek każdej ryby wkładamy po małym pęczku natki pietruszki i po gałązce rozmarynu
ETAP 3
Naczynie żaroodporne skrapiamy olejem. Cukinię kroimy w plasterki o grubości około 0,8 cm.
ETAP 4
Tak przygotowaną układamy na dnie naczynia. Na cukinię wykładamy ryby. Wokół umieszczamy pomidorki i przekrojoną na połowę główkę czosnku. Warzywa skrapiamy olejem i oprószamy przyprawami.
Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika. Danie pieczemy około 30 minut w 180°C. Przed podaniem ryby oprószamy posiekaną natką pietruszki. Gotowe.
SylaUla
gusia1000
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki