zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Cukiniowo fasolkowy gulasz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Świetne, sezonowe danie jednogarnkowe . Cukinia z żółtą fasolką szparagową w pysznym pomidorowym sosie.

Cukiniowo fasolkowy gulasz Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukiniowo fasolkowy gulasz

 

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowo fasolkowy gulasz
Przygotowuję potrzebne składniki , warzywa myję, cukinie kroję w pół plasterki, większą część w ćwierć plasterki, cebulę obieram i kroję w kostkę. Z fasolki odcinam końcówki i kroję na mniejsze części. Kiełbasę obieram ze skórki i kroję w kostki.

W rondlu rozgrzewam olej, podsmażam cebulkę, dodaję suszoną włoszczyznę, następnie dodaję kiełbasę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, całość chwilę duszę, często mieszając. Następnie dodaję fasolkę, pomidory i cukinię, dolewam gorącej wody i gotuję do miękkości , około 25 minut, fasolka powinna być chrupka.

Na koniec doprawiam do smaku i posypuję posiekaną natką pietruszki.
Cukiniowo fasolkowy gulasz
Przygotowuję potrzebne składniki , warzywa myję, cukinie kroję w pół plasterki, większą część w ćwierć plasterki
Cukiniowo fasolkowy gulasz
W rondlu rozgrzewam olej, podsmażam cebulkę, dodaję suszoną włoszczyznę
Cukiniowo fasolkowy gulasz
Następnie dodaję fasolkę, pomidory i cukinię, dolewam gorącej wody
Cukiniowo fasolkowy gulasz
Na koniec doprawiam do smaku i posypuję posiekaną natką pietruszki.