Sposób przygotowania:
Cukiniowo fasolkowy gulasz
Przygotowuję potrzebne składniki , warzywa myję, cukinie kroję w pół plasterki, większą część w ćwierć plasterki, cebulę obieram i kroję w kostkę. Z fasolki odcinam końcówki i kroję na mniejsze części. Kiełbasę obieram ze skórki i kroję w kostki.
W rondlu rozgrzewam olej, podsmażam cebulkę, dodaję suszoną włoszczyznę, następnie dodaję kiełbasę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, całość chwilę duszę, często mieszając. Następnie dodaję fasolkę, pomidory i cukinię, dolewam gorącej wody i gotuję do miękkości , około 25 minut, fasolka powinna być chrupka.
Na koniec doprawiam do smaku i posypuję posiekaną natką pietruszki.
W rondlu rozgrzewam olej, podsmażam cebulkę, dodaję suszoną włoszczyznę, następnie dodaję kiełbasę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, całość chwilę duszę, często mieszając. Następnie dodaję fasolkę, pomidory i cukinię, dolewam gorącej wody i gotuję do miękkości , około 25 minut, fasolka powinna być chrupka.
Na koniec doprawiam do smaku i posypuję posiekaną natką pietruszki.