kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Leczo z kalarepką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne leczo z kalarepką i mięsem z indyka Proste w przygotowaniu danie, które polecam na obiad.

Leczo z kalarepką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z kalarepką

 

Sposób przygotowania:

Leczo z kalarepką
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Kalarepkę obieramy i kroimy w dużą kostkę. Mięso myjemy i osuszamy oraz kroimy w dużą kostkę.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojoną cebulę, czosnek i mięso przez około 5 minut. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą i dokładamy pokrojoną kalarepkę.
Papryki myjemy i usuwamy pestki, kroimy w kostkę i dokładamy do garnka razem z odsączonymi z zalewy pieczarkami.
W międzyczasie myjemy cukinię i kroimy w kostkę i dokładamy do garnka i gotujemy do miękkości. Na samym końcu dokładamy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy do smaku.
Leczo z kalarepką
Obraną ze skórki kalarepkę kroimy w sporą kostkę.
Leczo z kalarepką
Umyte i oczyszczone papryki kroimy w kostkę.
Leczo z kalarepką
Mięso przesmażoną razem z cebulą i czosnkiem.
Leczo z kalarepką
Wszystko razem gotujemy do miękkości warzyw i mięsa.

Tagi:

danie leczo