Sposób przygotowania:
Leczo z kalarepką
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Kalarepkę obieramy i kroimy w dużą kostkę. Mięso myjemy i osuszamy oraz kroimy w dużą kostkę.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojoną cebulę, czosnek i mięso przez około 5 minut. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą i dokładamy pokrojoną kalarepkę.
Papryki myjemy i usuwamy pestki, kroimy w kostkę i dokładamy do garnka razem z odsączonymi z zalewy pieczarkami.
W międzyczasie myjemy cukinię i kroimy w kostkę i dokładamy do garnka i gotujemy do miękkości. Na samym końcu dokładamy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy do smaku.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojoną cebulę, czosnek i mięso przez około 5 minut. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą i dokładamy pokrojoną kalarepkę.
Papryki myjemy i usuwamy pestki, kroimy w kostkę i dokładamy do garnka razem z odsączonymi z zalewy pieczarkami.
W międzyczasie myjemy cukinię i kroimy w kostkę i dokładamy do garnka i gotujemy do miękkości. Na samym końcu dokładamy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy do smaku.