Sposób przygotowania:
Lekkie leczo z indykiemETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w małą kostkę. Do miski przełożyć wszystkie przyprawy ( poza solą) i wrzucić mięso. Dokładnie obtoczyć w przyprawach. W rondlu rozgrzać olej i wrzucić mięso. Podsmażyć do ścięcia białka.
ETAP 2:
W między czasie papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w średniej wielkości kostkę. Wrzucić do mięsa. Dodać ¼ szklanki wody i dusić.
ETAP 3:
Cukinię i bakłażana pokroić w pół plasterki. Dodać do garnka.
ETAP 4:
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w średniej wielkości kostkę. Dodać do garnka, gdy warzywa będą już miękkie. Dusić kolejne 5 minut. Doprawić do smaku solą. W miseczce wymieszać koncentrat z mąką i 300 ml wody na gładką mieszaninę. Wlać do garnka, zagotować i gotować kolejne 5 minut. Zdjąć z ognia, dosmaczyć pieprzem. Smacznego!