TeresaJ

TeresaJ

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Leczo z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Świetna warzywno- mięsna potrawa na obiad.

Leczo z kiełbasą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Leczo z kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Leczo z kiełbasą
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oleju, papryki myjemy, kroimy w paseczki, dodajemy do garnka z cebulą.Dusimy do miękkości, kiełbasę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na oleju, pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, podsmażoną kiełbasę, pomidory i pokrojony czosnek dodajemy do papryki i chwilę razem dusimy, całość przyprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz ostrą mieloną papryką.
Leczo z kiełbasą
Kiełbasa jest już pokrojona w kosteczkę.Etap zakończony.
Leczo z kiełbasą
Wymieszałam razem skałdniki na leczo, dodałam kiełbasę.
Leczo z kiełbasą
Właśnie skończyłam przygotowywać leczo.Czas spróbować:)