Sposób przygotowania:
Leczo z kiełbasą i cukinią
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, kiełbasa kroimy w talarki.Paprykę opłukujemy ,usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Cukinię opłukujemy i kroimy w plasterki. Papryczkę chilli opłukujemy , usuwamy ziarenka i kroimy w kostkę. Do dużego garnka wlewamy olej , dodajemy kiełbasę ,smażymy przez 3 minuty a następnie dodajemy cebulę, mieszamy i razem smażymy przez 2 minuty. Do garnka dodajemy paprykę, papryczkę , sól, pieprz , mieszamy i razem smażymy przez 5 minut , mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie dodajemy cukinię, mieszamy i smażymy przez 3 minuty. Do garnka wlewamy pomidory z puszki , mieszamy , przykrywamy garnek pokrywką i razem dusimy przez 5 minut. Gorące leczo podajemy w miseczkach , posypane natką pietruszki.