MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Leczo z kiełbasą i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie na obiad z tegorocznych warzyw , zdrowe i smaczne.

Leczo z kiełbasą i cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z kiełbasą i cukinią

 

  • 300g kiełbasy schabowej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • 2cm papryczki chilli ,żółtej
  • 300g pomidorów krojonych w zalewie z puszki
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju
  • natka pietruszki.

Sposób przygotowania:

Leczo z kiełbasą i cukinią
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, kiełbasa kroimy w talarki.Paprykę opłukujemy ,usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Cukinię opłukujemy i kroimy w plasterki. Papryczkę chilli opłukujemy , usuwamy ziarenka i kroimy w kostkę. Do dużego garnka wlewamy olej , dodajemy kiełbasę ,smażymy przez 3 minuty a następnie dodajemy cebulę, mieszamy i razem smażymy przez 2 minuty. Do garnka dodajemy paprykę, papryczkę , sól, pieprz , mieszamy i razem smażymy przez 5 minut , mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie dodajemy cukinię, mieszamy i smażymy przez 3 minuty. Do garnka wlewamy pomidory z puszki , mieszamy , przykrywamy garnek pokrywką i razem dusimy przez 5 minut. Gorące leczo podajemy w miseczkach , posypane natką pietruszki.
Leczo z kiełbasą i cukinią
Kiełbasę kroimy w plasterki a cebulę w piórka.
Leczo z kiełbasą i cukinią
Czerwoną paprykę kroimy w paski a papryczkę chilli w kostkę.
Leczo z kiełbasą i cukinią
Na samym końcu do garnka wsypujemy cukinię .
Leczo z kiełbasą i cukinią
Do garnka ze składnikami leczo dodajemy pomidory w zalewie z puszki.