olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Leczo z kiełbasą, papryką i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealna potrawa na dwudniowy obiad, która jest na dodatek łatwa w przygotowaniu i nie wymaga dużej ilości składników.

Leczo z kiełbasą, papryką i cebulą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Leczo z kiełbasą, papryką i cebulą

 

  • 700 gram kiełbasy podwawelskiej
  • 7 cebula
  • 5 papryka czerwona
  • 2 puszki przecier pomidorowy
  • 1 opakowanie oregano
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • ¼ szklanki oleju
  • 1 łyżeczka tymianku

Sposób przygotowania:

Leczo z kiełbasą, papryką i cebulą
Kiełbasę podwawelską kroję w kostkę, po czym podsmażam na rozgrzanym w garnku oleju. Do kiełbasy dodaję pokrojoną w kostkę cebulę i całość razem podsmażam. Paprykę kroję w kostkę i dodaję do podsmażonej kiełbasy i cebuli. Następnie dodaję przecier pomidorowy, doprawiam całość tymiankiem, oregano, solą i pieprzem i podsmażam na niewielkim ogniu, aż składniki będą miękkie.
Leczo z kiełbasą, papryką i cebulą
Cebulę obieram, a następnie kroję w kostkę.
Leczo z kiełbasą, papryką i cebulą
Kiełbasę podwawelską kroję w kostkę, po czym podsmażam na rozgrzanym w garnku oleju. Do kiełbasy dodaję pokrojoną w kostkę cebulę i całość razem podsmażam.
Leczo z kiełbasą, papryką i cebulą
Paprykę kroję w kostkę i dodaję do podsmażonej kiełbasy i cebuli.