Kamisia15

Kamisia15

Kucharz
[Przepisów: 11]

Leczo z klopsikami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Robię to danie na różne okazje i zawsze wszystkim bardzo smakuje:))

Leczo z klopsikami

Składniki:

Leczo z klopsikami

 

  • 1 kg pieczarek
  • 4 duże cebule
  • 3 papryki (różne kolory)
  • 2 laski podwawelskiej
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • duży sok pomidorowy
  • przyprawa Vegeta
  • jajko
  • tarta bułka

Sposób przygotowania:

Leczo z klopsikami
Pieczarki obieramy, kroimy w paseczki i smażymy na oleju - aby woda wyparowała - doprawiamy Vegetą. Cebulę kroimy w piórka, paprykę kroimy w paseczki, kiełbasę w małą kosteczkę i wszystko osobno smażymy na oleju.Cebulę w trakcie smażenia przyprawiamy solą. Następnie mielone doprawiamy tak jak na klopsy i smażymy na oleju. Wszystko ze sobą mieszamy i zalewamy sokiem pomidorowym według uznania - ciągle mieszamy, aż do zagotowania.