monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Leczo z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne treściwe i kolorowe danko:) Leczo można podać do chleba, makaronu, kaszy lub klusek kładzionych czyli na co macie ochotę:))

Leczo z mięsem mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z mięsem mielonym

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z mięsem mielonym
Cebulę pokroić w małą kostkę. W rondlu roztopić smalec i zeszklić na nim cebulę.Dodać czosnek i wymieszać. Następnie dodać kalafior i lekko go poddusić. Po około 5-7 minutach dodać mięso mielone. Smażyć aż mięso się zetnie. W między czasie papryki sprawić i pokroić w kostkę średniej wielkości. Dodać do garnka i dusić aż całość będzie miękka. Ale nie dopuścić do rozgotowania papryki. Do garnka dodać mąkę i dobrze wymieszać. Pomidory zblendować. Wlać do garnka i zagotować. Gotować około 2-4 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz świeżo mielonym chili. Na koniec dosmaczyć octem i cukrem i gotować jeszcze minutę. Smacznego!
Leczo z mięsem mielonym
do zeszklonej cebuli dodać kalafior i udusić
Leczo z mięsem mielonym
dodać mięso i smażyć aż mięso się zetnie
Leczo z mięsem mielonym
dodać pokrojone papryki i dusić do miękkosci
Leczo z mięsem mielonym
na koniec dodać zblendowane pomidory