Sposób przygotowania:
Leczo z mini chorizo
Kiełbaski kroimy na plasterki, cebulę po obraniu kroimy w kostkę. Kiełbasę i cebulę wrzucamy do garnka z grubym dnem z łyżką oleju. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu i smażymy do momentu aż cebula się zeszkli. Wtedy dorzucamy paprykę pozbawioną gniazd nasiennych i pokrojoną w kostkę i obrane, pokrojone w kostkę pomidory (przed obraniem dobrze jest je sparzyć wrzątkiem). Całość mieszamy, doprawiamy słodką papryką w proszku, dorzucamy też ketchup z cukinii i całość gotujemy na średnim ogniu przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Cukinię obieramy w paski i dorzucamy do reszty składników. Mieszamy i gotujemy przez 10 minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.https://gotujmy.pl/ketchup-z-cukinii,przepisy-cukinia-przepis,161907.html