Sposób przygotowania:
Leczo z młodą cukinią Eli
Umytą papryke oczyścić z nasion i pokroić w paski.Młodą cukinię umyć,odciąć końcówki i pokroić ze skórką w kostkę.Cebulę pokroić w ćwierć krążki,kiełbasę w kostkę.Górę pomidorów naciąć na krzyż,zalać wrzątkiem,zostawić na kilka sekund.,odlać i przelać zimną wodą.Zdjąć skórkę z pomidorów,przekroić je na ćwiartki,wyciąć zdrewniałą część i pokroić w grubsze plastry a później w paski.W dużym garnku rozgrzać olej,wrzucić kiełbasę,cebulę i chwilę smażyć.Dodać paprykę,cukinię,wymieszać i znowu chwilę smażyć.Dodać pomidory,przyprawy,keczup i gotować aż wszystko będzie miękkie,ale nie rozgotowane.Jeśli leczo jest zbyt wodnite,zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą.Smacznego!