Sposób przygotowania:
Leczo z pomidorami
Mięso pokroić w drobną kostkę. Skropić oliwą, dodać musztardę, sól, pieprz oraz słodką paprykę. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na minimum 3 godziny do lodówki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, zrumienić na niej posiekaną cebulkę, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i smażyć chwilę razem.
Na osobnej patelni usmażyć zamarynowane mięso. Mięso dodać do papryki, podlać wodą. Dodać kostkę rosołową. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Z cukinii wydrążyć środek, resztę pokroić w kostkę. Dodać do papryki. Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę.
Dodać do reszty składników. Dodać też pozbawione i pokrojone w kostkę pomidory oraz posiekany czosnek. Dusić razem do miękkości. Na koniec doprawić solą, pieprzem, słodką papryką mieloną oraz chili pieprz cayenne.Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać.
Można zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Zagotować. Podawać na gorąco.
Na osobnej patelni usmażyć zamarynowane mięso. Mięso dodać do papryki, podlać wodą. Dodać kostkę rosołową. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Z cukinii wydrążyć środek, resztę pokroić w kostkę. Dodać do papryki. Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę.
Dodać do reszty składników. Dodać też pozbawione i pokrojone w kostkę pomidory oraz posiekany czosnek. Dusić razem do miękkości. Na koniec doprawić solą, pieprzem, słodką papryką mieloną oraz chili pieprz cayenne.Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać.
Można zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Zagotować. Podawać na gorąco.