Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Leczo z pomidorami i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne domowe leczo z papryki, pomidorów i cukinii, dla lepszego smaku podsmażona z cebulą kiełbasa.

Leczo z pomidorami i cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z pomidorami i cukinią

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z pomidorami i cukinią
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy woda do wysokości papryki, dodajemy kostkę bulionowa i gotujemy 10 minut. Cukinię myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do papryki i gotujemy 5 -10 minut. Pomidory obieramy ze skórki i blendujemy, całość dodajemy do warzyw i gotujemy przez 10 minut. Cebule obieramy i kroimyw kostkę wraz z kiełbasą. Na patelni przesmażamy na złoto kiełbasę i dodajemy cebulę - podsmażamy do zeszklenia. Dodajemy całość do lecza i zagotowujemy. Doprawiamy pieprzem, solą i papryką słodką.
Leczo z pomidorami i cukinią
Etap 1 paprykę kroimy w kostkę zalewamy wodą gotujemy z kostką bulionową
Leczo z pomidorami i cukinią
Etap 2 cukinię kroimy w kostkę i dodajemy do papryki
Leczo z pomidorami i cukinią
Etap 3 dodajemy zblendowane pomidory i gotujemy
Leczo z pomidorami i cukinią
Etap 4 na koniec dodajemy podsmażoną kiełbasę z cebulą