jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo z średnio dojrzałych pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

To świetny sposób na wykorzystanie zielonych oraz płoniejących pomidorów. Leczo podajemy do chleba. Danie jest nietuczące, lecz kuszące.

Leczo z średnio dojrzałych pomidorów

Składniki:

Leczo z średnio dojrzałych pomidorów

 

  • Składniki:
  • 1 por,
  • 1 pęto kiełbasy,
  • Papryczka chili,
  • 1 kg płoniejących pomidorów , czyli średnio dojrzałych (mogą być także zielone),
  • Olej ,
  • Sól, pieprz,
  • 1 papryka,
  • 2 łyżki śmietany

 

Sposób przygotowania:

Leczo z średnio dojrzałych pomidorów
Por oczyszczamy i myjemy. Następnie kroimy go w plasterki. Tak przygotowany wrzucamy na rozgrzany olej. Kiełbasę kroimy w plasterki i dodajemy do pora. W dalszej kolejności dodajemypokrojoną drobno papryczkę chili, pokrojone w plastry pomidory oraz w paski paprykę. Całą zawartość garnka gotujemy około 20 minut. warzywa powinny stać się miękkie. Pod koniec całość zabielamy i doprawiamy do smaku. Zagotowujemy. Gotowe!