Sposób przygotowania:
Legumina wg lola11992
Mleko ugotować, a następnie dodać do niego cukier i bardzo dobrze wymieszać. Po chwili dodać również rozdrobnione masło i jeszcze chwilę pogotować. Do wrzątku dodać kaszę manną intensywnie mieszając. Kaszę ugotować, a następnie dać do przestudzenia. Do kaszy manny dodać żółtka i dobrze wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą. Cytrynę dobrze wyparzyć, a następnie strzeć z niej na tarce skórkę. Startą skórkę z cytryny dodać do zrobionej masy i dobrze wymieszać. Przygotowaną formę posmarować tłuszczem lub obłożyć papierem do pieczenia, a następnie wlać na formę ciasto. Całość piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Leguminą można pokroić sokiem brzoskwiniowym i podawać z brzoskwiniami z puszki.