Sposób przygotowania:
lekka kremowa zupa brokułowa
1.Do miski wlewamy wodę letnią którą solimy. 2. Gdy sól się troszkę rozpuści, do szerokiego garnka wrzucamy trzy różyczki brokułów i zalewamy tą wodą ( powinno być tyle by przykryła dobrze brokuły) 3. Gotujemy do miękkości. 4. Brokuły wyjmujemy i wraz z rozdrobnionym serem gorgonzola wrzucamy do miski. Całość miksujemy na najwyższych obrotach przez 5 minut. Dolewamy wszystko do powstałego wcześniej wywaru. 5. Całość przyprawiamy wedle gustu solą morską oraz pieprzem grubo mielonym. 6.Podgrzewamy 2 minuty. Podajemy danie na gorąco
misia5
Smakowita88
No masz rację. Przepraszam.Już poprawiam. Chodziło mi oczywiście o różyczki
darmiona
Smakowita88
Przecież ser jest tłusty sam w sobie.. oleju nie dodawałam
bernika
Elficzna