Sposób przygotowania:
Lekka pierś ze szpinakiem i papryką
Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozkroić. Oprószyć solą i tymiankiem. Odłożyć do lodówki. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić mrożony szpinak. Delikatnie ogrzewać do rozmrożenia. Gdy to nastąpi doprawić sokiem z cytryny i dusić do odparowania większości płynu. Dodać sól i czosnek i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i ostudzić. Następnie rozsmarować na płacie mięsa. Paprykę pokroić na paski i ułożyć je na szpinaku. Zwinąć w roladkę. Przełożyć na folię aluminiową i zamknąć w tzw. cukierek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 15-18 minut. Przed podaniem wyjąć z folii. Smacznego!