Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą
Cebulę pokrojoną w drobniutką kostkę szklimy na patelni. Liście szpinaku parzymy gorącą wodą, a potem dodajemy do cebulki. Całość podlewamy minimalną ilością wody, przyprawiamy dość pikantnie Vegetą, pieprzem, dodajemy 2-3 zgniecione ząbki czosnku i dusimy pod pokrywką kilka minut. Kurczaka porcjujemy na kotlety i rozbijamy bardzo cieniutko (kilka milimetrów) najlepiej przez woreczek aby nie podziurawić mięsa. Na tak rozbitą pierś nakładamy łyżeczkę bądź dwie wcześniej przygotowanego szpinaku oraz plaster sera feta. Zawijamy bardzo ciasno i pakujemy w folię aluminiową. Tak przygotowaną roladkę wkładamy do piekarnika na blaszce z wodą (woda powinna jedynie zakrywać lekko dno) na nie dłużej niż 15 minut. I voila, gotowe. Smacznego
Mikrula
Wszunia