Sposób przygotowania:
Lekka sałatka z kurczakiem
Sałatę lodową płuczemy, odsączamy nadmiar wody na ściereczce i kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Pierś z kurczaka płuczemy, kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej, uważając na rozpryskujący się tłuszcz. Smażymy z dwóch stron na biały kolor.W tym czasie pomidory myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Ogórka obieramy i też kroimy w kostkę, tak samo ogórka kiszonego. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Rzodkiewkę yjemy, kroimy w kostkę. Kurczaka zdejmujemy z ognia. Do miski wrzucamy wszystkie przygotowne składniki. W innej misce rozcieramy jogurt naturalny z obranym i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, porkojonym na ćwiartkę szczypiorkiem, pietruchą i przyprawami. Tak przygfotowanym sosem polewamy sałatkę.