Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Lekka zupa buraczkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Lekka bezmięsna zupa z jogurtem

Lekka zupa buraczkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lekka zupa buraczkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Lekka zupa buraczkowa
Buraki obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę. Zalać wodą i gotować ok. 20-30minut. Lekko posolić i wsypać łyżeczkę cukru. Ziemniaki, marchewkę i selera obrać, umyć i pokroić w kostkę, wrzucić po wyznaczonym czasie do zupy. Dodać 2 kuleczki ziela angielskiego, listek laurowy i kilka ziaren pieprzu. Przykryć i gotować do miękkości warzyw. Na koniec wlać sok z cytryny i zagotować. Jogurt zahartować gorącą zupą, wlać do garnka, zamieszać i zagotować. Gorącą zupę rozlać do talerzy, można ozdobić odrobiną jogurtu lub śmietany.
Lekka zupa buraczkowa
Buraki obrać umyć pokroić w drobną kostkę Zalać wodą i gotować ok 20-30minuT Lekko posolić i wsypać łyżeczkę cukru
Lekka zupa buraczkowa
Ziemniaki marchewkę i selera obrać umyć i pokroić w kostkę wrzucić po wyznaczonym czasie do zupy
Lekka zupa buraczkowa
Dodać 2 kuleczki ziela angielskiego listek laurowy i kilka ziaren pieprzu Przykryć i gotować do miękkości warzyw
Lekka zupa buraczkowa
Na koniec wlać sok z cytryny i zagotować Jogurt zahartować gorącą zupą wlać do garnka zamieszać i zagotować

Tagi:

buraki