Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Lekka zupa ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna i lekka zupa ogórkowa - kwaskawy smak

Lekka zupa ogórkowa

Składniki:

Lekka zupa ogórkowa

 

  • 1 l buliony
  • 2 ziemniaki
  • 1 pietruszka mała
  • 1 marchewka mała
  • kawałek selera
  • 2 ogórki kiszone
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki suszonego koperku
  • 100 ml wody z ogórków
  • sól
  • peiprz

Sposób przygotowania:

Lekka zupa ogórkowa
Ziemniaki, pietruszkę, marchew i seler obieramy, płuczemy w zimnej wodzie i kroimy w kosteczkę Bulion należy zagotować i dodać do niego pokrojone warzywka - wszystko gotujemy kwadrans, w tym czasie kroimy ogórki w małą kosteczkę, dodajemy do pozostałych warzyw, dolewamy wodę z ogórków i gotujemy przez około 10 minut, na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy suszony koperek i podajemy zupkę na gorąco

Tagi:

ogórki