Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z jarmużem na wywarze drobiowym
Mięso wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą, solimy i dodajemy ziele angielskie, liście laurowe oraz pieprz ziarnisty. Gotujemy do miękkości mięsa, przez około godzinę. Po tym czasie wyjmujemy mięso z wywaru.
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera kroimy w kostkę. Wrzucamy do wywaru i gotujemy 5 minut.
Jarmuż oczyszczamy, kroimy i też dodajemy do wywaru. Gotujemy około 15-20 minut.
Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze przez chwilę.
Dodajemy śmietanę wymieszaną z niewielką ilością zupy. Przyprawiamy do smaku pieprzem.
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera kroimy w kostkę. Wrzucamy do wywaru i gotujemy 5 minut.
Jarmuż oczyszczamy, kroimy i też dodajemy do wywaru. Gotujemy około 15-20 minut.
Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze przez chwilę.
Dodajemy śmietanę wymieszaną z niewielką ilością zupy. Przyprawiamy do smaku pieprzem.