Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Zupa ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna wersja zupy ogórkowej, zabielona słodką śmietanką, z dodatkiem dużej ilości kopru. Sycąca i rozgrzewająca.

Zupa ogórkowa

Składniki:

Zupa ogórkowa

Wywar:

Pozostałe:

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa

Przygotowanie wywaru:

Zupa ogórkowa
Wywar na zupę ogórkową w trakcie gotowania

Mięso podzielić na cztery części, zalać wodą, zagotować, zdjąć pianę kiedy się wyszumuje. Wrzucić obraną włoszczyznę i pozostałe składniki bulionu i gotować godzinę.

Gotowanie zupy:

Zupa ogórkowa
Starte ogórki, marchew i pietruszka oraz pokrojone ziemniaki do zupy

Po tym czasie wyłowić warzywa i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać starte na dużych oczkach ogórki, marchew i pietruszkę. Wlać sok ogórkowy i wsypać przyprawę uniwersalną. Gotować 15 minut. Wyłowić mięso, obrać z kości, mięso pokrojone w kostkę wrzucić z powrotem do zupy. Zupę doprawić pieprzem według uznania, następnie zagotować, zdjąć z ognia i dodać posiekany koperek.

Życzę smacznego!