Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Lekka zupa wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lekka, smaczna zupa dla całej rodziny. Można ją przygotować również z mięskiem.

Lekka zupa wiosenna

Składniki:

Lekka zupa wiosenna

 

  • 7-8 sztuk ziemniaki,
  • 2 sztuki marchewka,
  • 1 sztuka pietruszka,
  • 1/2 sztuki seler,
  • 4 łyżki kasza manna,
  • 1,5 litra bulion drobiowy,
  • 2 łyżki posiekana zielenina,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1/2 łyżeczki suszone zioła

 

Sposób przygotowania:

Lekka zupa wiosenna
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, selera obieramy, dokładnie oczyszczamy, następnie koimy w kostkę i płuczemy. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Na kilka minut przed końcem gotowania dodajemy kaszę manną wsypując ją, uważając, żeby nie powstały grudki. Zupę gotujemy do momentu, gdy kasza będzie ugotowana. Następnie dodajemy suszone zioła, sól i pieprz do smaku. Na koniec dodajemy posiekaną zielenię.