jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Lekka zupka ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Taka kwaśna zupa ogórkowa fantastycznie smakuje po świętach

Lekka zupka ogórkowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Lekka zupka ogórkowa

 

Sposób przygotowania:

Lekka zupka ogórkowa
Zagotowujemy rosół. Obieramy ziemniaki. Kroimy je w kostkę i dodajemy do rosołu. Dodajemy przyprawy . Gotujemy ziemniaki do miękkości. Ogórki i warzywa z rosołu kroimy w plasterki na tarce do ogórków. Dodajemy je zupy. Gotujemy jeszcze 10 minut. Na końcu doprawiamy do smaku sokiem z ogórków kiszonych, jeśli zupa nie jest wystarczająco kwaśna. Dodajemy natkę pietruszki. Doprawiamy zupę ostatecznie solą i pieprzem, jeśli trzeba.
Lekka zupka ogórkowa
Ogórki i warzywa z rosołu kroimy w plasterki na tarce do ogórków. Dodajemy je zupy.

Tagi:

ogórki